Novosti

Novosti

Adriatic boat show

23.09.2009

Adriatic boat show


Adriatic Boat Show drugi po redu šibenski sajam nautike u režiji NCP-a uspješno završio 21.09.2009.


Više na adriaticboatshow.com

Panorama ABS

21.09.2009.


Završio je 2. Adriatic Boat Show, koji se od 17. do 21. rujna održavao u šibenskoj Mandalina Marini. U širokoj paleti "mora nautičkih prilika" što je slogan ABS-a, našlo se mnogo toga za svačiji ukus, pa nema sumnje kako se i izlagači  i posjetitelji već sad  raduju ponovnom susretu, na još većem nautičkom sajmu – 3. Adriatic Boat Show-u!
Najljepšim štandom Adriatic Boat Showa 2009. proglašen je izložbeni prostor tvrtke Saltus, koja se bavi prodajom i čarterom plovila za sport i razonodu na domaćem i inozemnim tržištima, te zastupanjem svjetskih brodogradilišta.
Najboljim plovilom sajma proglašen je, naravno, proizvod hrvatske male brodogradnje odnosno tvrtke SAS Vektor – Adriana 44.

Saltus

19.09.2009.

Organizator nautičkog sajma Adriatic Boat Show, Nautički Centar Prgin na čelu s podpredsjednicom tvrtke Ivanom Prgin, potpisao je sponzorski ugovor s Udrugom Trabakul poznatog hrvatskog umjetnika Igora Hajdarhodžića.

Ivana_Hajdarhodzic

Igorova ideja nakon duge potrage pala je na plodno tlo, pa je tako Udruzi Trabakul na korištenje ustupljen remorker iz 1935. godine, dužine 16,5 metara i 45t u vlasništvu NCP-a, koji će ploviti našim priobaljen i otocima, a planirani su posjeti i u susjedne zemlje. Cilj ove suradnje je edukacija djece o sadržajima vezanim uz hrvatsku tradicionalnu brodogradnju. Brod će funkcionirati kao ploveća škola male brodogradnje na kojem će mali brodograditelji izrađivati tradicionalna hrvatska plovila u glini, drvu, metalu itd., a od sljedeće godine, ova ploveća škola biti će i stalni sudionik Adriatic Boat Show-a.
Djeca će se također natjecati u radio-navođenju brodova, a biti će organizirani i tečajevi mornarskih vještina i jedrenje na tradicijski način. Višednevne radionice završavat će ispitima i diplomama u savladanim vještinama, te će iz svakog mjesta sa sobom nositi nove izložbene primjerke ove, ujedno i ploveće izložbe. Još jedna misija dječjeg remorkera biti će i svrha eko – patrole. Za očekivati je kako će ovaj zanimljivi projekt podržati  ministarstva okoliša i prosvjete.
Udruga Trabakul portretirajući starohrvatske brodove i život na moru kakav je nekad bio, vođena kapetanom Igorom Hajdarhodžićem započela je svoju "plovidbu" devedesetih godina u Dubrovniku, a u budućnosti je planirana edukacija i djece iz drugih zemalja obzirom da će škola otploviti i u Sloveniju, Crnu Goru i Italiju.

Koncert Natali Dizdar u Mandalini marini

Natali

Zadranka Natali Dizdar sinoć je u ugodnoj atmosferi Mandaline marine uz svoj fenomenalni bend održala koncert kojeg je NCP Grupa, organizator nautičkog sajma Adriatic Boat Show, poklonio Šibenčanima i njihovim gostima. Na koncertu je zadarska pjevačica predstavila glazbeni program prvog i drugog studijskog albuma, te svima znane popularne obrade. Bila je to prigoda za prvo opuštanje "nautičara" nakon napornog cjelodnevnog sajmovanja, a slijedeća veselica zakazana je u nedjelju 20.09. kada se sprema "Goodbye party" za sve izlagače i organizatora ABS-a.

Natali2
Natrag

Posljednje vijesti

  1. 23.09.2009

    Adriatic boat show

Osnovni info

Najluksuzniju i najskuplju hrvatsku serijsku jahtu duljine 16,5 m (54 stope) s najnovijom opremom i ručno izrađenim interijerom projektirao je tim stručnjaka NCP Marine.
Savršen dizajn dinamičnog krstaša Mondial 54 odlikuje i čvrst, potentan profil koji ne ostavlja dvojbe o njegovom sportskom pedigreu.

Građen je na dubokom V trupu s V pogonom za povećan i bolje iskorišten unutarnji prostor.
Mondial 54 razvija maksimalnu brzinu od 39 čvorova, a zahvaljujući voluminoznim spremnicima goriva može se podičiti i solidnim opsegom krstarenja pri brzini od 32-33 čvora (350 nautičkih milja).