Projekt

Opis proizvoda

Opis proizvoda

NCP Marine je tvrtka za projektiranje i proizvodnju luksuznih brodova. Djelatnike tvrtke čini tim hrvatskih inženjera i dizajnera koji su svoje dugogodišnje iskustvo ugradili u hrvatski proizvod koji može ravnopravno stati uz bok jahtama Pearshing, Feretti, Riva, Sunseeker - najpoznatijim svjetskim proizvođačima luksuznih motornih jahti.

Osim što je vrlo značajan za hrvatsku brodogradnju, Mondial 54 nametnuo je neke nove standrade i svjetskoj nautičkoj industriji.

Ono što Mondial 54 potpuno izdvaja od plovila u njegovoj klasi je što je građen i odobren od Lloyd Registra u klasi 100A1, SSC, HSC, MONO, YACHT, G3 da pri brzini od 38 čvorova savlada visinu vala od 2 metra, a pri brzini od 27 čvorova visinu vala od 4 metra.

Građen je na dubokom V trupu s V pogonom za povećan i bolje iskorišten unutarnji prostor.
Mondial 54 razvija maksimalnu brzinu od 39 čvorova, a zahvaljujući voluminoznim spremnicima goriva može se podičiti i solidnim opsegom krstarenja pri brzini od 32-33 čvora (350 nautičkih milja).

Niti jedna druga jahta slične veličine nije građena sukladno takvim pravilima (SSC- plovila specijalne namjene, HSC- plovila velikih brzina) za patrolne brodove, brodove obalne straže i policijske brodove, što daje dodatnu sigurnost pri isplovljavanju, u gotovo svim vremenskim uvjetima.

Unutrašnjost Mondiala 54 izvedena je iz tri kabine s dva toaletna prostora (vakuumsko ispiranje, tuš kabine), te prostranim salonom kao zasebnom cjelinom koja je staklenom kliznom stijenkom odvojen od kokpita, a u čijem je sklopu još lateralno smještena kuhinja i upravljačko mjesto s dva sjedišta.

Kompletan interijer izveden je iz plemenitog tamnog wenge drva i svijetlog visokokvalitetnog tekstila i kože, koji svojim kontrastom daju poseban ugođaj luksuza.

Dugačka salonska sofa i fotelja nude mjesto za četiri osobe, a stol se preklapanjem može produžiti na punu dužinu. Najveću blagodat pruža prostor kokpita od punih 10 m četvornih, koji je potpuno prazan, pa ga vlasnik može sklopivim namještajem urediti po vlastitoj volji ili potrebi u slučaju većeg broja gostiju.

Proizvođač također nudi opciju postavljanja fiksne kokpit sofe, sve prema vlasnikovim potrebama i željama. Od ostale opreme važno je naglasiti da kokpit sadrži dva električna vitla za privez, podno spremište i ekstenzivnu pasarelu za izlaz.
U nastavku se nalazi velika krmena platforma (3,7x1,3 m) predviđena za smještaj pomoćnog čamca dok je Mondial u plovidbi, a kada je usidren, krmena platforma je vrlo pogodna za sunčanje.

Sasvim u pramcu, do kojeg se stiže sigurnim, bočnim prolazima smještena je skiperska kabina s integralnim toaletnim prostorom.


Tehnički podaci:


Dužina preko svega:   ISO 8666                16.38 m
Širina:                                                  4.50 m
Gaz:                                                     1.62 m
Težina:           2/3  popunjenosti             25,1 t
Motori:        MAN  D 2876 LE 423          2x 800 hp
Maximalna brzina:                                    33 kn
Putna brzina:                                          30 kn
Gorivo:                                                2100 lit
Voda:                                                   600 lit
Kabine:                                                 3+1
Ležajevi:                                             6+2+1
Toalet:                                                  2+1

Materijal: Ojačani poliester u kombinaciji s Airex-om u sendviču

Konstrukcija: Lloyd's Register class 100 A1,SSC, HSC, MONO, YACHT, G3

Certifikacija: CE A Ocean

Posljednje vijesti

  1. 23.09.2009

    Adriatic boat show

Osnovni info

Najluksuzniju i najskuplju hrvatsku serijsku jahtu duljine 16,5 m (54 stope) s najnovijom opremom i ručno izrađenim interijerom projektirao je tim stručnjaka NCP Marine.
Savršen dizajn dinamičnog krstaša Mondial 54 odlikuje i čvrst, potentan profil koji ne ostavlja dvojbe o njegovom sportskom pedigreu.

Građen je na dubokom V trupu s V pogonom za povećan i bolje iskorišten unutarnji prostor.
Mondial 54 razvija maksimalnu brzinu od 39 čvorova, a zahvaljujući voluminoznim spremnicima goriva može se podičiti i solidnim opsegom krstarenja pri brzini od 32-33 čvora (350 nautičkih milja).